ONTDEK KAMPENHOUT

De streek op een sportieve manier ontdekken?

Fietsactiviteit

Brouwersroute

De Brouwersroute verbindt twee oude brouwerijen van éénzelfde familie. De eerste brouwerij bevindt zich in Rotselaar en werd in 1869 door Theodoor Smedts opgericht. De tweede is in Kampenhout gevestigd en deze ontstond in 1939 toen René Smedts van Rotselaar naar Kampenhout verhuisde. 

Fietsactiviteit

Witloofroute

Vlakbij de brouwerij bevindt zich ook de Witloofroute. Fiets door de bakermat van het witte goud en bezoek onderweg het witloofmuseum. Verder zie je op deze route nog heel wat dingen die de moeite waard zijn: het Rubenskasteel en de kastelen van Ribeaucourt, Huinhoven en Schiplaken.

WANDELACTIVITEIT

Steentjesboswandeling

Het Labo Café is het startpunt van deze wandeling.
Het Steentjesbos is een bos in het noorden van de gemeente Kampenhout. Samen met het Schiplakenbos, het Snijsselsbos en het gebied Hellebos-Rotbos vormt het een groene corridor tussen de gemeenten Berg, Perk, Elewijt, Kampenhout en Hever (Schiplaken).
Het gebied maakt deel uit van De Groene Vallei, een oase van rust tussen de steden Leuven, Brussel en Mechelen.

De streek op een mindere inspannende manier ontdekken?

MOTORACTIVITEIT

VESPARIT

Kampenhout, en met uitbreiding de streek tussen Mechelen, Leuven en Brussel, ontdekken per Vespa is een unieke ervaring. Met het korte traject kan u alle fraaie plekjes (kastelen, Witloofmuseum, dreven, …) van Kampenhout en omstreken gaan bewonderen per Vespa. Het lange traject biedt u de mogelijkheid om de mooie streek van de driehoek Mechelen – Leuven – Brussel te verkennen.

Halve dag

Hele dag

Vespa